Umit Coban

Nederland

Umit Coban is een Nederlands ontwerper die zijn passie voor woon- en slaapmeubelen al op jonge leeftijd ontdekte. Sinds 1998 is hij actief in deze industrie en heeft hij zich ontwikkeld tot een expert op het gebied van bedden met opbergruimte.

Van 2006 tot en met 2013 heeft Umit in Italië gewoond en gewerkt, waar hij woon en slaapmeubelen heeft ontworpen die wereldwijd verkocht werden. Zijn grootste afzetmarkten waren Europa, Rusland en de VS. In 2013 besloot Umit zich te richten op het ontwerpen van moderne en luxe bedden. Een jaar later koos hij ervoor zich te specialiseren in bedden met opbergruimte.

Sindsdien heeft Umit de gehele collectie van ABC Bedding ontworpen en heeft hij zijn handtekening gezet onder meer dan 250 modellen. Ook ontwerpt hij modellen als private label voor andere A-merken. Umit is een echte professional als het gaat om het ontwerpen van bedden met opbergruimte en hij is altijd op zoek naar de beste oplossingen voor zijn klanten.

Umit is trots op zijn werk en de reacties die hij krijgt van mensen die uitkijken naar zijn nieuwe modellen op beurzen. Hij is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en hij streeft ernaar om modellen te maken die wereldwijd aanslaan en passen bij de gamma van ieder land. Dankzij zijn kennis van de slaapindustrie kan hij luxe bedden ontwerpen die zowel mooi als functioneel zijn.

Umit Coban beschrijft zichzelf als wij zijn de beste in bed.